Vaksinering ved Jessheim videregående skole

HPV-VAKSINER TIL UNGE KVINNER:

Alle unge kvinner født i 1991 og senere fikk fra 1.november 2016 tilbud om gratis HPV-vaksine. For å få gratis vaksine må første dose settes før jul 2018, 3. dose settes til og med juni 2019. Etter disse tidspunkt blir det egen betaling. Vaksinen anbefales alle unge kvinner for å forebygge livmorhalskreft og forstadier til livmorhalskreft forårsaket av HPV-infeksjonen. Mer informasjon på Folkehelseinstituttet, nettside: www.fhi.no/hpv-vaksine.

Skolehelsetjenesten på Jessheim videregåendeskole setter ikke vaksinen, men våre elever kan henvende seg til Jessheim helsestasjon for vaksinering, timebestilling: 66108240. Elever kan også kontakte egen kommune og få satt vaksinen der.

BCG-VAKSINASJON:

Folkehelseinstituttet anbefaler ikke lengre alle helsefagstudenter i direkte pasientkontakt under studie å ta BCG vaksinen. De fleste nye helsefagstudenter er ikke vaksinert. Elevene skal få fylle ut egenerklæringsskjema for tuberkulose kontroll og for MRSA før de skal ut i praksis. Mer informasjon på nettsiden: www.fhi.no/vaksinasjon-helsefagarbeidere.

VAKSINERING AV RUSS:

Folkehelseinstituttet anbefaler at ungdom i alder 16-19 år vurderer å vaksinere seg mot smittsom hjernehinnebetennelse. Ungdom som deltar i russefeiring har særlig høy risiko for smitte. Mer informasjon på nettsiden: www.fhi.no/hjernehinnebetennelse/ungdom.

Elever som er russ eller øvrige elever på skolen som skal delta i russefeiringen får tilbud om vaksinen av skolehelsetjenesten på Jessheim videregående skole. Vaksineringen vil finne sted i uke 38. Informasjons-skriv med svar-slipp deles ut klassevis i vg 3.

Vaksinasjonsdag for vg3 russen er Mandag 17.september -18, fra kl.09.00. Elevene blir hentet i klasserommet utover dagen.

De som ikke kan denne dagen tar selv kontakt med helsesøster på kontoret for rest-vaksinering tirsdag, onsdag og torsdag i uke 38 fra kl.09.00-14.00. Dette gjelder også elever fra andre trinn som ikke er russ, men som deltar i russefeiringen og ønsker vaksinen.

Elevene betaler kontant 250,- ved oppmøte og vaksinering (skolen har sponset øvrig beløp, ordinær pris 500,-).

Er du syk i denne perioden kan du forhånds betale din vaksine og få den satt på senere tidspunkt.

Elever som ønsker vaksinen etter avsluttet vaksineringstidspunkt kan få den kjøpt med egenbetaling og satt på vaksinasjons/smittevernkontor i egen kommune.