Besøk fra den britiske ambassaden til Vg1 Sudiespesialisering klasse B

1 STB fikk nylig besøk fra Storbritannias ambassade der Thomas og Laurie delte sine erfaringer.

Laurie fortalte om utfordringene ved å være diplomat i Kina sammenliknet med jobben som diplomat i Oslo. Han fortalte også om de pågående forhandlingene med 'Brexit' og nyansene mellom 'hard vs. soft' Brexit samt den diplomatiske krisen som pågår nå mellom Russland og Storbritannia.

Thomas fortalte om detaljplanleggingen av det kongelige besøket til Kate og William. Han fokuserte på de kongeliges interesse for spørsmål tilknyttet mental helse som illustrert i TV-serien 'Skam' og møtet med barn i Holmenkollen.

1STB har tidligere i vinter møtt den irske ambassadøren, Karl Gardner, og skal videre besøke den nye amerikanske ambassaden i april. På denne  måten får elevene erfare 'Public Diplomacy' i praksis.