Forebyggende samarbeid med politiet

Akershus fylkeskommune ved avdeling for videregående opplæring har et samarbeid med politiet, hvor formålet er å styrke det narkotikaforebyggende arbeidet i de videregående skolene. I den forbindelse vil vi informere om at dette innebærer følgende:

• Skolens fellesområder herunder skolegårder, kantine, korridorer, fellestoaletter og andre åpne områder er offentlige og vil kunne bli gjennomsøkt med narkotikahund. I tillegg får elever og lærere vite at politiets narkotikahunder flere ganger i løpet av skoleåret vil kunne avlegge disse områdene besøk, gjerne uanmeldt, med skolens godkjenning. Dette er et viktig forebyggende tiltak for å bidra til at elevene avholder seg fra å gjemme narkotika på skolen.
  • Elevene og foresatte orienteres om at forebygging er en sentral politioppgave, og at dette er en del av den samlede innsatsen politiet og ledelsen ved skolen gjør for å forebygge narkotikaovertredelser.
  • En forebyggende narkotikainnsats innebærer at politiet avlegger skolen et besøk.