Vaksinering ved Jessheim videregående skole

Informasjon fra skolehelsetjenesten

VAKSINERING VED JESSHEIM VIDEREGÅENDESKOLE

HPV-VAKSINER

Vaksine anbefales alle unge kvinner og menn for å forebygge livmorhalskreft, og forstadier til livmorhalskreft ,penis, testikkel kreft m.m forårsaket av HPV-infeksjonen. Mer informasjon på Folkehelseinstituttet, nettside: www.fhi.no/hpv-vaksine.

Våre elever kan henvende seg til Ullensaker helsestasjon avdeling Gjestad for vaksinering, timebestilling: 66108249. Kontaktperson: Hanne Britt sander 90664680. Elever kan også kontakte egen kommune og få satt vaksinen der.

BCG-VAKSINASJON:

Folkehelseinstituttet anbefaler ikke lengre alle helsefagstudenter i direkte pasientkontakt under studie å ta BCG vaksinen. De fleste nye helsefagstudenter er ikke vaksinert. Elevene skal få fylle ut egenerklæringsskjema for tuberkulose kontroll og for MRSA før de skal ut i praksis- dette gjøres på skolen. Mer informasjon på nettsiden: www.fhi.no/vaksinasjon-helsefagarbeidere

VAKSINERING AV RUSSEN

Folkehelseinstituttet anbefaler at ungdom i alder 16-19 år vurderer å vaksinere seg mot smittsom hjernehinnebetennelse. Ungdom som deltar i russefeiring har særlig høy risiko for smitte. Mer informasjon på nettsiden: www.fhi.no/hjernehinnebetennelse/ungdom

Skolehelsetjenesten vaksinerer elever som deltar i russefeiringen mot smittsom hjernehinnebetennelse (meningitt).

Tidspunkt for vaksinering: UKE 38. Mandag 16.september og Tirsdag17.september-2019, fra kl.08.40

Sted: Skolehelsetjenestens lokaler på skolen. Elevene hentes i klasserom utover dagen.

De av russen som ikke kan komme til oppsatt vaksinedag eller andre elever som ikke er russ, men deltar i russefeiringen kan kontakte skolehelsetjenesten for vaksine i uke 38-39.

Er du syk kan du forhånds bestille din vaksine og få den satt på senere tidspunkt av skolehelsetjenesten.

VIPPS- EGENBETALING ER KR: 250,- VED VAKSINERING. ORDINÆR PRIS ER 500,-RESTRERENDE DEKKES AV SKOLEN. VIPPS:………………..

Helsesykepleier Annik Jacobsen . Mobil: 48955550