Salg, service og reiseliv [Hopp til innhold]

Salg, service og reiseliv

Liker du å arbeide med mennesker og yte service? Da er en karriere innen salg, service og reiseliv det rette valget for deg! Salg, service og reiseliv er et nytt utdanningsprogram ved Jessheim vgs fra høsten 2020. Du som allerede går i Vg1 Service og samferdsel skoleåret 2019/2020, søker deg videre til Vg2 innenfor det "gamle" utdanningsprogrammet Service og samferdsel.

Fremtidens næringsliv etterspør gode fagarbeidere og dette utdanningsprogrammet fører fram til yrker i et bredt spekter av servicebransjen.

Salg, service og reiseliv gir elevene kompetanse i forretningsdrift, entreprenørskap og samhandling med et mangfold av mennesker. Elevene stimuleres til skaperglede og utforskertrang gjennom praktisk problemløsning.

Les mer om hvem utdanningen passer for, hva du lærer og hva du kan bli på vilbli.no

Oppbygging av utdanningen

Opplæringen består som regel av 2 år i skole og 2 år som lærling i en bedrift.

Første året - Vg1

På Vg1 har elevene fellesfag innen Salg, service og reiselivsfagene. Vg1 er søkbart ved Jessheim videregående skole høsten 2020.

Les mer om Salg, service og reiseliv Vg1

Andre året - Vg2

På Vg2 kan du enten velge Vg2 Salg og reiseliv eller Vg2 Service og sikkerhet. 

Du som allerede går i Vg1 Service og samferdsel skoleåret 2019/2020, søker deg videre til Vg2 innenfor det "gamle" utdanningsprogrammet Service og samferdsel. På vår skole kan du på Vg2-nivå velge:

Les mer om Service og samferdsel på vilbli.no

Slik søker du

Du søker via nettsiden www.vigo.no innen 1. mars. For enkelte søkere er fristen 1. februar. 

Veien videre

Etter 2 år i skole kan du søke læreplass, og tilbringer ca, 2 år som lærling i en bedrift. Du kan også ta påbyggning til generell studiekompetanse, slik at du kan søke opptak til universitet og høgskole.